Isolatie Molenhoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Molenhoek? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van schuine dak en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uiteenlopende informatie over isolatie Molenhoek. We staan stil bij thema’s als HR++ glas en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-molenhoek-6584

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Minder vervuiling
 • Speciale groene leningen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6584
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje achterhaal jij de meest interessante acties om een woning in Molenhoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Molenhoek kan erg voordelig (al vanaf +/- € 840 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €225 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €190 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Molenhoek kost doorgaans €5200. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Dit levert op grofweg €970 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog een aantal mogelijke opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Molenhoek (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een duurzame maatschappij? Woning Molenhoek isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Molenhoek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€755
(€7500)
€930
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€265
(€2500)
€305
(€3600)
Spouwmuur€370
(€1325)
€530
(€1925)
€920
(€3075)
HR++ glas€240
(€2475)
€265
(€3625)
€355
(€5050)
isolatie molenhoek 6584

Plaatsen in de buurt:

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Molenhoek?

Waarom mijn woning in Molenhoek isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075 en dat levert gemiddeld op €245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder check je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Mook en Middelaar

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Molenhoek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.mookenmiddelaar.nl voor opties in februari 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Mook en Middelaar
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Molenhoek. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Molenhoek wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Molenhoek voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Molenhoek. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen