Isolatie Plasmolen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Plasmolen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de bodem of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Plasmolen. Je leest uitvoerig over topics als tochtprofielen en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-plasmolen-6586

 • Uitstekend rendement
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire stappen om je woning in Plasmolen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Plasmolen is goed te betalen (vanaf ongeveer € 770 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €200 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Plasmolen kost plusminus €4450. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Je profiteert van pakweg €800 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere mogelijke mogelijkheden. Hieronder bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Plasmolen (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een energiebewuste wereld? Woning Plasmolen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar. Onderstaand komen we met de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Plasmolen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3250)
€795
(€5250)
€1180
(€9050)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€175
(€2050)
€320
(€3350)
Spouwmuur€365
(€1350)
€720
(€2075)
€870
(€3475)
HR++ glas€190
(€2875)
€320
(€3675)
€420
(€4825)
isolatie plasmolen 6586

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Plasmolen?

Waarom mijn woning in Plasmolen isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125 en besparen tot €280 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Mook en Middelaar

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Plasmolen een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.mookenmiddelaar.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Mook en Middelaar
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Plasmolen. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Plasmolen wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Plasmolen voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Plasmolen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen