Isolatie Mook

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mook? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals isolatie van de spouwmuur en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met bruikbare informatie over isolatie Mook. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van buitenmuren en ventilatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-mook-6585

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder vervuiling
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop tref jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Mook te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mook is goed te betalen (vanaf € 990 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €270 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mook kost om en nabij de €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het rendement is al snel €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het voordeel is ong. €780 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog een aantal interessante vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mook (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Mook isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar. Op deze pagina komen we met de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Mook. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4300)
€885
(€5800)
€1230
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€170
(€1900)
€390
(€2900)
Spouwmuur€305
(€1100)
€440
(€2775)
€795
(€3150)
HR++ glas€205
(€2150)
€290
(€3850)
€425
(€5150)
isolatie mook 6585

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Mook?

Waarom mijn woning in Mook isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Mook en Middelaar

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Mook een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.mookenmiddelaar.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Mook en Middelaar
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Mook. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Mook wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Mook voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Mook. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen