Isolatie Middelaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Middelaar? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Middelaar. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-middelaar-6587

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Stiller in de woning
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6587
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Middelaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Middelaar is goed te betalen beginnend bij € 960 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €285 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Middelaar kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1230. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Hiermee bespaar je pakweg €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we meerdere populaire alternatieven. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Middelaar (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Woning Middelaar isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 op jaarbasis. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Middelaar. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€825
(€4700)
€1090
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€170
(€2200)
€350
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1475)
€740
(€2775)
€805
(€3425)
HR++ glas€235
(€2625)
€340
(€3425)
€365
(€4550)
isolatie middelaar 6587

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Middelaar?

Waarom mijn woning in Middelaar isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625 en besparen tot €230 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Mook en Middelaar

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Middelaar een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.mookenmiddelaar.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Mook en Middelaar
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Middelaar. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Middelaar wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Middelaar voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Middelaar. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen