Isolatie Sint Hubert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint Hubert? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Sint Hubert. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van schuine dak en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-sint-hubert-5454

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Weinig last van geluid
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5454
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna lees jij de meest toegepaste methodes om een woning in Sint Hubert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint Hubert kan erg voordelig (vanaf € 820 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint Hubert kost ongeveer €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het rendement is al snel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is zo’n €810 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we nog een aantal populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Sint Hubert (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Woning Sint Hubert isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Hubert. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€765
(€6250)
€1070
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€200
(€1550)
€320
(€3000)
Spouwmuur€355
(€725)
€520
(€2575)
€835
(€3175)
HR++ glas€190
(€2825)
€300
(€3100)
€355
(€4850)
isolatie sint-hubert 5454

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Sint Hubert?

Waarom mijn woning in Sint Hubert isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, dat betekent een winst van 290 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Mill en Sint Hubert

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Sint Hubert een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-mill.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Mill en Sint Hubert
Het is duidelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Sint Hubert. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Sint Hubert wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Sint Hubert voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Sint Hubert. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen