Isolatie Wilbertoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wilbertoord? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Wilbertoord. Dit kan gaan om onderwerpen als buitenmuren isoleren en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wilbertoord-5455

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check jij de meest interessante onderdelen om een woning in Wilbertoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wilbertoord is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €220 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en het bespaart circa €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wilbertoord kost plusminus €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Dit levert op circa €780, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er meerdere interessante opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wilbertoord (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een groenere wereld? Woning Wilbertoord isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wilbertoord. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€815
(€6450)
€910
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€170
(€1850)
€340
(€3600)
Spouwmuur€260
(€800)
€570
(€2500)
€905
(€3100)
HR++ glas€215
(€2875)
€320
(€3925)
€375
(€4650)
isolatie wilbertoord 5455

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Wilbertoord?

Waarom mijn woning in Wilbertoord isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Mill en Sint Hubert

Met hulp van subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Wilbertoord extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-mill.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Mill en Sint Hubert
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wilbertoord. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Wilbertoord wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Wilbertoord voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Wilbertoord. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen