Isolatie Mill

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mill? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals dubbel glas en buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Mill. Je kunt denken aan topics als vliering isoleren en U-waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-mill-5451

 • Hoog rendement
 • Weinig last meer van vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5451
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de meest populaire acties om je woning in Mill te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mill is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 990 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mill kost doorgaans €5850. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12700. Het rendement is circa €980 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Mill (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Mill isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Mill. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€625
(€4500)
€1230
(€8450)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€285
(€1550)
€320
(€3150)
Spouwmuur€260
(€1650)
€570
(€2775)
€845
(€3100)
HR++ glas€205
(€2225)
€290
(€3725)
€440
(€5350)
isolatie mill 5451

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Mill?

Waarom mijn woning in Mill isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300 en geeft een besparing van €235 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Mill en Sint Hubert

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Mill een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-mill.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Mill en Sint Hubert
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Mill. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Mill wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mill voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Mill. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen