Isolatie Langenboom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Langenboom? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Langenboom. Je komt meer te weten over thema’s als radiatorfolie en lambda waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-langenboom-5453

 • Besparen op energienota
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5453
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek jij de meest rendabele methodes om je woning in Langenboom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Langenboom is interessant (ongeveer € 770 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1625 en het bespaart circa €240 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Langenboom kost ongeveer €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €950. De besparing loopt op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12500. Dit levert op om en nabij €960 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Langenboom (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een energiebewuste samenleving? Woning Langenboom isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna ontdek je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Langenboom. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€675
(€5850)
€1210
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€270
(€1600)
€350
(€3050)
Spouwmuur€290
(€1475)
€560
(€2625)
€915
(€3200)
HR++ glas€250
(€1925)
€285
(€3475)
€355
(€4975)
isolatie langenboom 5453

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Langenboom?

Waarom mijn woning in Langenboom isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, dat betekent een winst van 210 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Mill en Sint Hubert

Met behulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de offerte zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Langenboom een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-mill.nl voor de status in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Mill en Sint Hubert
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Langenboom. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Langenboom wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Langenboom voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Langenboom. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen