Isolatie Sint-Oedenrode

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Oedenrode? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Oedenrode. Dit kan gaan om topics als isolatie van deuren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sint-oedenrode-5491

 • Veel geld besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5491
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek jij de meest toegepaste acties om je woning in Sint-Oedenrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Oedenrode is goedkoop (plusminus € 740 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €270 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Oedenrode kost doorgaans €5900. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Je profiteert van zo’n €860 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint-Oedenrode (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Sint-Oedenrode isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl vind je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Sint-Oedenrode. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€885
(€4750)
€950
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€200
(€1650)
€395
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1550)
€750
(€2225)
€860
(€3100)
HR++ glas€225
(€2250)
€260
(€4075)
€435
(€4425)
isolatie sint-oedenrode 5491

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Sint-Oedenrode?

Waarom mijn woning in Sint-Oedenrode isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en besparen tot €275, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande klussen als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Karwei, Formido, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meierijstad

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Sint-Oedenrode een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.meierijstad.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Meierijstad
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Sint-Oedenrode. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Sint-Oedenrode wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Oedenrode voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Oedenrode. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen