Isolatie Veghel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Veghel? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je diverse informatie over isolatie Veghel. Je komt meer te weten over topics als de kruipruimte isoleren en EPS isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-veghel-5461

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje zie je de interessantste methodes om jullie woning in Veghel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Veghel is financieel toegankelijk beginnend bij € 850 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Veghel kost doorgaans €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1200. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. De winst is ongeveer €840 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Veghel (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Veghel isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Veghel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3450)
€665
(€5450)
€1010
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€235
(€1950)
€350
(€3600)
Spouwmuur€205
(€1150)
€530
(€2675)
€945
(€3150)
HR++ glas€235
(€2000)
€315
(€3775)
€385
(€4950)
isolatie veghel 5461

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Veghel?

Waarom mijn woning in Veghel isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800 en geeft een besparing van €265 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meierijstad

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Veghel een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.meierijstad.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Meierijstad
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Veghel. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Veghel wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Veghel voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Veghel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen