Isolatie Erp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Erp? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel als bijv. isolatie buitenkant gevel en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Erp. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en Rc-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-erp-5469

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5469
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek je de meest populaire acties om een woning in Erp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Erp is goedkoop (vanaf plusminus € 710 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €225 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Erp kost doorgaans €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €980. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het voordeel is circa €930 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog meer interessante opties. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Erp (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Woning Erp isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Erp. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€705
(€7050)
€1140
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€185
(€1950)
€320
(€3600)
Spouwmuur€275
(€1050)
€570
(€2250)
€905
(€3325)
HR++ glas€210
(€2150)
€315
(€3225)
€435
(€5200)
isolatie erp 5469

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Erp?

Waarom mijn woning in Erp isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950 en besparen tot €235 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand check je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meierijstad

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Erp een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.meierijstad.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Meierijstad
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Erp. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips creëer je een isolatieplan Erp wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Erp voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Erp. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen