Isolatie Schijndel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schijndel? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen zoals de gevel isoleren of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Schijndel. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals tussenwanden isoleren en thermische bruggen. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-schijndel-5481

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Meer stilte in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5481
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref je de meest populaire methodes om jullie woning in Schijndel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Schijndel is betaalbaar (vanaf € 930 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €275, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Schijndel kost je zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11300. Je profiteert van plusminus €810, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verschillende mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Schijndel (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een groenere toekomst? Woning Schijndel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. De besparing komt neer op €1125 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Schijndel. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3250)
€595
(€7400)
€1070
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€270
(€2050)
€305
(€3600)
Spouwmuur€310
(€1125)
€720
(€2700)
€875
(€3250)
HR++ glas€235
(€2875)
€285
(€3550)
€440
(€5275)
isolatie schijndel 5481

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Schijndel?

Waarom mijn woning in Schijndel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, waarbij u een besparing realiseert van €215 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meierijstad

Met hulp van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Schijndel een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.meierijstad.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Meierijstad
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schijndel. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Schijndel wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Schijndel voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Schijndel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen