Isolatie Moorveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Moorveld? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie buitenkant gevel en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je handige informatie over isolatie Moorveld. Dit kan gaan om zaken als isolatie van muren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-moorveld-6237

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder uitstoot van CO2
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6237
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Moorveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moorveld is aantrekkelijk (plusminus € 970 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Moorveld kost plusminus €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Hiermee bespaar je zo’n €920, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verscheidene alternatieve oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Moorveld (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Moorveld isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Moorveld. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3600)
€635
(€6300)
€1240
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€170
(€1650)
€395
(€2700)
Spouwmuur€370
(€1450)
€590
(€2600)
€950
(€3625)
HR++ glas€190
(€1925)
€295
(€3325)
€430
(€4875)
isolatie moorveld 6237

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Moorveld?

Waarom mijn woning in Moorveld isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, waarbij u een besparing realiseert van €315 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Formido, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Meerssen

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Moorveld een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.meerssen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Meerssen
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Moorveld. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Moorveld wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Moorveld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Moorveld. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen