Isolatie Bunde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bunde? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties als je dak isoleren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Bunde. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de zolder en U-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bunde-6241

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • U stoot minder CO2 uit
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6241
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk je de interessantste stappen om jullie woning in Bunde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bunde is goed te betalen (rond de € 760 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en het rendement ligt op zo’n €210, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bunde kost zo’n €5000. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Het rendement is ong. €870, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog meer rendabele vormen. In het gedeelte hierna praten we over de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bunde (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of een duurzame toekomst? Woning Bunde isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2550 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Bunde. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€885
(€5500)
€970
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€250
(€1550)
€375
(€2800)
Spouwmuur€365
(€1000)
€600
(€1925)
€935
(€3275)
HR++ glas€220
(€2900)
€290
(€4150)
€350
(€4625)
isolatie bunde 6241

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bunde?

Waarom mijn woning in Bunde isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco of NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je meer info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meerssen

Dankzij een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Bunde een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.meerssen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Meerssen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Bunde. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Bunde wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bunde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Bunde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen