Isolatie Ulestraten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ulestraten? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je waardevolle informatie over isolatie Ulestraten. We bespreken thema’s als HR++ glas en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ulestraten-6235

 • Snel terugverdiend
 • Weinig last meer van vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6235
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest interessante manieren om jullie woning in Ulestraten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ulestraten is voordeling (om en nabij de € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ulestraten kost ongeveer €4500. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1050. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Je profiteert van pakweg €810 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verscheidene rendabele opties. Hierna beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ulestraten (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Woning Ulestraten isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Hierna bekijk je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Ulestraten. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€725
(€7150)
€940
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€240
(€1550)
€350
(€2850)
Spouwmuur€370
(€1525)
€580
(€2575)
€910
(€3525)
HR++ glas€240
(€1850)
€265
(€3050)
€410
(€4450)
isolatie ulestraten 6235

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ulestraten?

Waarom mijn woning in Ulestraten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250, dat betekent een winst van 285 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meerssen

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Ulestraten een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.meerssen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Meerssen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ulestraten. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Ulestraten wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ulestraten voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Ulestraten. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen