Isolatie Geulle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Geulle? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties als isolatie van de buitengevel en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Geulle. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-geulle-6243

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6243
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de meest interessante stappen om jullie woning in Geulle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Geulle is goed te betalen beginnend bij € 820 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1650 en het bespaart circa €260, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, steenwol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Geulle kost zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1100. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12900. Het rendement is grofweg €790, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Geulle (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Woning Geulle isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Geulle. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€685
(€6700)
€1020
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€180
(€2250)
€360
(€3350)
Spouwmuur€370
(€1425)
€480
(€2525)
€910
(€3500)
HR++ glas€200
(€2925)
€300
(€3350)
€385
(€5400)
isolatie geulle 6243

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Geulle?

Waarom mijn woning in Geulle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meerssen

Door (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Geulle een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.meerssen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Meerssen
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Geulle. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Geulle wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Via een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Geulle voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Geulle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen