Isolatie Beuningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beuningen? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als je dak isoleren en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website vind je waardevolle informatie over isolatie Beuningen. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-beuningen-7588

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7588
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand vind je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Beuningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beuningen is goed te betalen (vanaf zo’n € 850 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1825 en je bespaart al snel €205, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beuningen kost zo’n €4700. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Het rendement is plusminus €820 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we nog een aantal alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Beuningen (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste samenleving? Woning Beuningen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Beuningen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€615
(€5950)
€1130
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€290
(€2150)
€325
(€3450)
Spouwmuur€250
(€1275)
€500
(€2300)
€805
(€3275)
HR++ glas€250
(€2200)
€260
(€4275)
€400
(€4550)
isolatie beuningen 7588

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Beuningen?

Waarom mijn woning in Beuningen isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en dat bespaart tot €345 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Karwei, Multimate, Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Losser

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Beuningen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelosser.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Losser
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Beuningen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Beuningen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Beuningen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Beuningen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen