Isolatie Overdinkel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Overdinkel? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen als de buitengevel isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Overdinkel. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-overdinkel-7586

 • Lagere maandlasten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Voor iedere portemonnee
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7586
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website zie je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Overdinkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Overdinkel kan erg voordelig (vanaf zo’n € 930 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1700 en het rendement ligt op zo’n €210 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Overdinkel kost om en nabij de €5850. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12800. Dit levert op circa €790 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we verschillende rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Overdinkel (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Overdinkel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 (jaarlijks). Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Overdinkel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€845
(€6350)
€1250
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€295
(€2150)
€350
(€3300)
Spouwmuur€370
(€1350)
€500
(€2525)
€845
(€3175)
HR++ glas€240
(€2625)
€275
(€3350)
€420
(€4500)
isolatie overdinkel 7586

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Overdinkel?

Waarom mijn woning in Overdinkel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €325 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Formido, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Losser

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Overdinkel extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelosser.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Losser
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Overdinkel. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Overdinkel wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Overdinkel voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Overdinkel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen