Isolatie Glane

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Glane? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering zoals triple glas en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Glane. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-glane-7585

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed voor het milieu
 • Stiller in de woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7585
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste toepassingen om jullie woning in Glane te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Glane is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 870 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, steenwol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Glane kost gemiddeld €5200. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Je profiteert van ongeveer €770 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verscheidene alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Glane (maart 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Glane isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Glane. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3050)
€775
(€5200)
€920
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€295
(€2200)
€320
(€3100)
Spouwmuur€365
(€1300)
€570
(€1975)
€805
(€3625)
HR++ glas€235
(€2125)
€305
(€3250)
€355
(€5275)
isolatie glane 7585

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Glane?

Waarom mijn woning in Glane isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hierna tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Losser

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Glane een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelosser.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Losser
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Glane. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Glane wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Glane voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Glane. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen