Isolatie de Lutte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in de Lutte? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie de Lutte. We zoomen in op items als isolatie van schuine dak en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-de-lutte-7587

 • Een fors lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7587
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website vind je de meest populaire manieren om een woning in de Lutte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in de Lutte is betaalbaar (al vanaf € 940 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in de Lutte kost plusminus €5150. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1220. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12600. Je profiteert van pakweg €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er verschillende alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in de Lutte (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame maatschappij? Woning de Lutte isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per 12 maanden. Hierna check je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in de Lutte. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€655
(€5750)
€1040
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€170
(€1700)
€335
(€3000)
Spouwmuur€320
(€1000)
€590
(€2800)
€935
(€3325)
HR++ glas€230
(€2150)
€315
(€3950)
€410
(€4475)
isolatie de-lutte 7587

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in de Lutte?

Waarom mijn woning in de Lutte isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, dat betekent een winst van 260 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Formido, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Losser

Met hulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in de Lutte een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelosser.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Losser
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in de Lutte. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan de Lutte wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in de Lutte voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in de Lutte. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een comfortabele leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen