Isolatie Lopikerkapel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lopikerkapel? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Lopikerkapel. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over je spouwmuur isoleren en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-lopikerkapel-3412

 • Een flink lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3412
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check jij de meest populaire toepassingen om je woning in Lopikerkapel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lopikerkapel is financieel toegankelijk (al vanaf € 920 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €205 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lopikerkapel kost zo’n €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. De potentiële besparing ligt op €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. De winst is plusminus €840 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog enkele mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lopikerkapel (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Lopikerkapel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lopikerkapel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€865
(€6050)
€1240
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€245
(€2500)
€370
(€2800)
Spouwmuur€375
(€1075)
€510
(€2075)
€785
(€3450)
HR++ glas€245
(€1850)
€275
(€3850)
€390
(€4425)
isolatie lopikerkapel 3412

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Lopikerkapel?

Waarom mijn woning in Lopikerkapel isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725, dat betekent een winst van 260 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Gamma, Karwei, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lopik

Door te profiteren van een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Lopikerkapel een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lopik.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Lopik
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lopikerkapel. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Lopikerkapel wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lopikerkapel voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Lopikerkapel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen