Isolatie Jaarsveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Jaarsveld? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals isolatie van de garage en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Jaarsveld. We zoomen in op thema’s als spouwmuurisolatie en subsidie Isolatie april 2024. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-jaarsveld-3413

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Kies voor duurzame warmte
 • Brandbeschermend
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3413
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf ontdek jij de interessantste methodes om je woning in Jaarsveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jaarsveld kan zeer goedkoop (vanaf € 840 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €245, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Jaarsveld kost +/- €5550. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12800. De winst is om en nabij €770 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Jaarsveld (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Woning Jaarsveld isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. Dat komt neer op €1025 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Jaarsveld. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€755
(€6850)
€1180
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€185
(€2350)
€335
(€3450)
Spouwmuur€175
(€1500)
€590
(€1925)
€875
(€3575)
HR++ glas€240
(€1875)
€295
(€3650)
€385
(€4875)
isolatie jaarsveld 3413

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Jaarsveld?

Waarom mijn woning in Jaarsveld isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Praxis, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lopik

Met hulp van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Jaarsveld een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lopik.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Lopik
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Jaarsveld. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Jaarsveld wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Jaarsveld voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Jaarsveld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen