Isolatie Benschop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Benschop? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van de schuur of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna check je handige informatie over isolatie Benschop. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en PIR isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-benschop-3411

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Ook akoestische isolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Benschop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Benschop kan zeer goedkoop beginnend bij € 850 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1900 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Benschop kost doorgaans €5150. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. De winst is ong. €860 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast onderscheiden we allerlei alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Benschop (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Benschop isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De besparing komt neer op €1125 per jaar. Hieronder bekijk je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Benschop. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€625
(€6300)
€990
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€195
(€1650)
€375
(€3600)
Spouwmuur€225
(€1175)
€630
(€2350)
€845
(€3225)
HR++ glas€220
(€2925)
€290
(€3475)
€450
(€4850)
isolatie benschop 3411

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Benschop?

Waarom mijn woning in Benschop isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Delta en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en besparen tot €205 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Formido, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lopik

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Benschop extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lopik.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lopik
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Benschop. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Benschop wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Benschop voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Benschop. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen