Isolatie Polsbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Polsbroek? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals isolatie van de binnengevel of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Polsbroek. We staan stil bij onderwerpen als isolerende raamfolie en glaswol. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-polsbroek-3415

 • Supersnel terugverdient
 • Een optimaal wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Weinig last van geluid
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3415
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je de populairste werkzaamheden om je woning in Polsbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Polsbroek is interessant (rond de € 930 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €2000 en de winst ligt rond de €240 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Polsbroek kost +/- €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Het rendement is ongeveer €810 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er diverse rendabele vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Polsbroek (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Polsbroek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2325 m3. Dat komt neer op €1250 per 12 maanden. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Polsbroek. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€805
(€5600)
€980
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€280
(€2650)
€340
(€3250)
Spouwmuur€205
(€1725)
€630
(€2375)
€830
(€3225)
HR++ glas€230
(€2075)
€280
(€4150)
€445
(€4675)
isolatie polsbroek 3415

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Polsbroek?

Waarom mijn woning in Polsbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €350, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lopik

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Polsbroek een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lopik.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Lopik
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Polsbroek. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Polsbroek wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Polsbroek voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Polsbroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen