Isolatie Koedijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Koedijk? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Koedijk. Denk aan thema’s als de spouw isoleren en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-koedijk-1832

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig klimaat in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1832
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de interessantste toepassingen om je woning in Koedijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Koedijk is aantrekkelijk (al vanaf € 890 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en het bespaart circa €250 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Koedijk kost doorgaans €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Daarmee bespaar je om en nabij €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we verscheidene rendabele oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Koedijk (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Koedijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op deze pagina ontdek je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Koedijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€875
(€6950)
€1210
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€220
(€1650)
€340
(€2800)
Spouwmuur€345
(€1275)
€580
(€2725)
€900
(€3475)
HR++ glas€230
(€2050)
€260
(€3850)
€370
(€5100)
isolatie koedijk 1832

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Koedijk?

Waarom mijn woning in Koedijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en besparen tot €240 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Langedijk

Door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Koedijk een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelangedijk.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Langedijk
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Koedijk. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Koedijk wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Koedijk voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Koedijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen