Isolatie Sint Pancras

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint Pancras? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie Sint Pancras. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en minerale wol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sint-pancras-1834

 • Minder energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1834
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref je de meest rendabele stappen om een woning in Sint Pancras te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint Pancras is interessant (gemiddeld zo’n € 790 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint Pancras kost doorgaans €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Het rendement is al snel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11600. De winst is circa €910 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we verscheidene rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint Pancras (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een energiezuinige maatschappij? Woning Sint Pancras isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar. Hierna check je de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Pancras. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€695
(€6950)
€1080
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€240
(€2150)
€380
(€3550)
Spouwmuur€380
(€1400)
€510
(€2600)
€800
(€3350)
HR++ glas€195
(€2775)
€290
(€3100)
€360
(€5375)
isolatie sint-pancras 1834

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Sint Pancras?

Waarom mijn woning in Sint Pancras isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, waarbij u een besparing realiseert van €325 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Hubo, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Langedijk

Mede door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Sint Pancras extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelangedijk.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Langedijk
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sint Pancras. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sint Pancras wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint Pancras voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Sint Pancras. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen