Isolatie Oudkarspel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oudkarspel? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van de zolder en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Oudkarspel. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oudkarspel-1724

 • Snel terugverdiend
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1724
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de populairste onderdelen om jullie woning in Oudkarspel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oudkarspel is goed te betalen (vanaf ongeveer € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €240 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1800 en het bespaart circa €200 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oudkarspel kost plusminus €5050. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €960. De besparing loopt op tot €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Dit levert op pakweg €830 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zijn er verschillende interessante opties. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oudkarspel (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Woning Oudkarspel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oudkarspel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4100)
€805
(€5900)
€1200
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€230
(€2200)
€325
(€3100)
Spouwmuur€285
(€925)
€500
(€2425)
€905
(€3575)
HR++ glas€230
(€2625)
€340
(€4275)
€375
(€4675)
isolatie oudkarspel 1724

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Oudkarspel?

Waarom mijn woning in Oudkarspel isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en dat bespaart tot €260 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Langedijk

Mede door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Oudkarspel een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelangedijk.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Langedijk
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Oudkarspel. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Oudkarspel wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oudkarspel voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Oudkarspel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen