Isolatie Noord-Scharwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Noord-Scharwoude? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de spouwmuur isoleren en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je handige informatie over isolatie Noord-Scharwoude. Dit kan gaan om onderwerpen als tochtprofielen en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-noord-scharwoude-1723

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook geluidsdicht
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1723
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal je de meest interessante methodes om een woning in Noord-Scharwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Noord-Scharwoude is aantrekkelijk (plusminus € 880 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1800 en de winst ligt rond de €185 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Noord-Scharwoude kost doorgaans €5200. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12300. De winst is circa €830, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer rendabele alternatieven. Hierna beschrijven we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Noord-Scharwoude (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Noord-Scharwoude isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Noord-Scharwoude. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€825
(€5700)
€1240
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€230
(€2000)
€300
(€3350)
Spouwmuur€350
(€1500)
€690
(€2725)
€820
(€3275)
HR++ glas€210
(€2500)
€320
(€4075)
€395
(€4725)
isolatie noord-scharwoude 1723

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Noord-Scharwoude?

Waarom mijn woning in Noord-Scharwoude isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, waarbij u een besparing realiseert van €335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Langedijk

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Noord-Scharwoude extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelangedijk.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Langedijk
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Noord-Scharwoude. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met behulp van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Noord-Scharwoude wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Noord-Scharwoude voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Noord-Scharwoude. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen