Isolatie Aarle-Rixtel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Aarle-Rixtel? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als de zolder isoleren en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Aarle-Rixtel. We gaan aan de slag met items als buitenmuren isoleren en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-aarle-rixtel-5735

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verantwoorde investering
 • Weinig last van geluid
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5735
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Aarle-Rixtel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Aarle-Rixtel kan erg voordelig (om en nabij de € 810 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Aarle-Rixtel kost gemiddeld €5100. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. De winst is ongeveer €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Aarle-Rixtel (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en een energiebewuste gemeenschap? Woning Aarle-Rixtel isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. Dat komt neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Aarle-Rixtel. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3700)
€695
(€5550)
€1070
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€250
(€2650)
€395
(€2950)
Spouwmuur€200
(€800)
€640
(€2250)
€855
(€3375)
HR++ glas€225
(€2000)
€320
(€3375)
€385
(€4550)
isolatie aarle-rixtel 5735

Plekken in de regio:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Aarle-Rixtel?

Waarom mijn woning in Aarle-Rixtel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, dat betekent een winst van 310 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Laarbeek

Via een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Aarle-Rixtel een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.laarbeek.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Laarbeek
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Aarle-Rixtel. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Aarle-Rixtel wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Aarle-Rixtel voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Aarle-Rixtel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen