Isolatie Mariahout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mariahout? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over isolatie Mariahout. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de garage en ventilatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-mariahout-5738

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Duurzame investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Mariahout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mariahout kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 910 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €285 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mariahout kost plusminus €5150. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1010. Het rendement is al snel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Dit levert op om en nabij €850 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er nog meer rendabele opties. Hierna benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Mariahout (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Mariahout isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat is dus al gauw €1450 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl vind je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Mariahout. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3750)
€855
(€4650)
€1220
(€9100)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€210
(€2100)
€330
(€2850)
Spouwmuur€240
(€825)
€600
(€2725)
€925
(€3650)
HR++ glas€225
(€1850)
€315
(€3400)
€430
(€4525)
isolatie mariahout 5738

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Mariahout?

Waarom mijn woning in Mariahout isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en geeft een besparing van €340 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Laarbeek

Mede door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Mariahout extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.laarbeek.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Laarbeek
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Mariahout. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Mariahout wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Mariahout voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Mariahout. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen