Isolatie Lieshout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lieshout? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen als dubbel glas en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je waardevolle informatie over isolatie Lieshout. Je kunt denken aan zaken als isolatie buitenkant gevel en purschuim. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-lieshout-5737

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5737
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de populairste onderdelen om jouw woning in Lieshout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lieshout is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 890 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1700 en het rendement ligt op zo’n €220 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lieshout kost ongeveer €5100. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11400. Hiermee bespaar je om en nabij €970 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Lieshout (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Woning Lieshout isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. Dat komt neer op €1400 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl tref je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lieshout. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€695
(€6300)
€1200
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€225
(€1700)
€360
(€3550)
Spouwmuur€260
(€1700)
€540
(€2350)
€945
(€3500)
HR++ glas€195
(€2550)
€315
(€4225)
€395
(€5375)
isolatie lieshout 5737

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Lieshout?

Waarom mijn woning in Lieshout isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en dat levert gemiddeld op €320 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Laarbeek

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Lieshout een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.laarbeek.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Laarbeek
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lieshout. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Lieshout wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lieshout voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Lieshout. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden jou een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen