Isolatie Oirschot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oirschot? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als de garage isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Oirschot. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de kruipruimte en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oirschot-5689

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Meer controle in de woning
 • Minder uitstoot van CO2
 • Weinig geluid in de woning
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5689
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Oirschot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oirschot is betaalbaar (ongeveer € 730 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €185 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oirschot kost ongeveer €5200. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12100. Je profiteert van ongeveer €760 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0kennen we nog een aantal rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oirschot (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Oirschot isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Onderstaand komen we met de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oirschot. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4300)
€695
(€6000)
€1020
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€230
(€2650)
€390
(€3350)
Spouwmuur€340
(€1275)
€420
(€2325)
€930
(€3375)
HR++ glas€190
(€2325)
€260
(€3700)
€350
(€5300)
isolatie oirschot 5689

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Oirschot?

Waarom mijn woning in Oirschot isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oirschot

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Oirschot een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oirschot.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oirschot
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oirschot. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oirschot wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Oirschot voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Oirschot. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen