Isolatie Beek en Donk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Beek en Donk? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen als bijv. isolatie buitenkant gevel of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website check je handige informatie over isolatie Beek en Donk. Je komt meer te weten over items als isolatie van de vliering en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-beek-en-donk-5741

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Bescherm tegen vocht
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Een warmere én stillere woning
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5741
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek je de populairste onderdelen om jullie woning in Beek en Donk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beek en Donk is betaalbaar beginnend bij € 910 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beek en Donk kost doorgaans €5700. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Dit levert op circa €960 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we diverse interessante opties. Hierna behandelen we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Beek en Donk (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Beek en Donk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Beek en Donk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€585
(€5150)
€1030
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€230
(€2450)
€400
(€3300)
Spouwmuur€205
(€1350)
€640
(€1925)
€855
(€3400)
HR++ glas€225
(€2850)
€305
(€3075)
€395
(€4925)
isolatie beek-en-donk 5741

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Beek en Donk?

Waarom mijn woning in Beek en Donk isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en dat levert gemiddeld op €275 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote klussen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei, Gamma, Praxis. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Laarbeek

Met hulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15% van de tarieven mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Beek en Donk een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.laarbeek.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Laarbeek
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Beek en Donk. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Beek en Donk wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Beek en Donk voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Beek en Donk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen