Isolatie Son en Breugel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Son en Breugel? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen als isolatie van de garage en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Son en Breugel. Denk aan vraagstukken over isolatie van de vloer en lambda waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-son-en-breugel-5691

 • Lagere maandlasten
 • Een prettige leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Relatief snel te plaatsen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Postcode5691
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3640 kWh
Gemiddelde energierekening€202,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje lees jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Son en Breugel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Son en Breugel is goedkoop (ongeveer € 860 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis (prijzen juli 2022).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Son en Breugel kost je zo’n €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1160. De besparing loopt op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Hiermee bespaar je plusminus €960 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook kennen we verschillende populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Son en Breugel (juli 2022)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Son en Breugel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de totale prijs in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Son en Breugel. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4250)
€575
(€6400)
€960
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€190
(€2150)
€390
(€2800)
Spouwmuur€340
(€1025)
€530
(€2250)
€850
(€3225)
HR++ glas€230
(€2025)
€305
(€3750)
€395
(€4975)
isolatie son-en-breugel 5691

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Son en Breugel?

Waarom mijn woning in Son en Breugel isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Essent of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3850, waarbij u een besparing realiseert van €320 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Son en Breugel

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Son en Breugel een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sonenbreugel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Son en Breugel
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Son en Breugel. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Son en Breugel wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Son en Breugel voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Son en Breugel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen