Isolatie Nieuw-Beijerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nieuw-Beijerland? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering als isolatie van schuine dak of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Nieuw-Beijerland. Je komt meer te weten over zaken als plat dak isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nieuw-beijerland-3264

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3264
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand achterhaal je de populairste stappen om jouw woning in Nieuw-Beijerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Beijerland is goedkoop (vanaf plusminus € 830 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1875 en de besparing loopt op tot €245 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Beijerland kost ongeveer €4650. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Dit levert op pakweg €790 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuw-Beijerland (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Nieuw-Beijerland isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nieuw-Beijerland. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4150)
€595
(€5700)
€970
(€8100)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€230
(€2550)
€355
(€2700)
Spouwmuur€255
(€950)
€630
(€2025)
€805
(€3350)
HR++ glas€230
(€2425)
€265
(€3050)
€445
(€4625)
isolatie nieuw-beijerland 3264

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuw-Beijerland?

Waarom mijn woning in Nieuw-Beijerland isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en geeft een besparing van €300 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Korendijk

Via (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Nieuw-Beijerland een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.korendijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Korendijk
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Beijerland. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Nieuw-Beijerland wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuw-Beijerland voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Nieuw-Beijerland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen