Isolatie Piershil

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Piershil? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering als schuin dak isoleren en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je waardevolle informatie over isolatie Piershil. Dit kan gaan om zaken als isolatie van schuine dak en U-waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-piershil-3265

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3265
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna tref jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Piershil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Piershil is aantrekkelijk (ongeveer € 740 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Piershil kost ongeveer €4800. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11200. Daarmee bespaar je zo’n €760 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er allerlei mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Piershil (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Piershil isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. Dat komt neer op €825 op jaarbasis. Hierna vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Piershil. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€875
(€4750)
€1060
(€9000)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€230
(€1700)
€400
(€2750)
Spouwmuur€280
(€1325)
€500
(€1950)
€790
(€3100)
HR++ glas€250
(€2250)
€325
(€3725)
€350
(€5400)
isolatie piershil 3265

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Piershil?

Waarom mijn woning in Piershil isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Delta en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en dat bespaart tot €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande acties als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Korendijk

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Piershil een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.korendijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Korendijk
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Piershil. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Piershil wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Piershil voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Piershil. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen