Isolatie Goudswaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Goudswaard? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Met enkele acties als bijv. de vloer isoleren of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je diverse informatie over isolatie Goudswaard. Dit kan gaan om items als tochtprofielen en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-goudswaard-3267

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Duurzame investering
 • Minder geluid van buiten
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3267
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de meest populaire manieren om een woning in Goudswaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Goudswaard is goedkoop (om en nabij de € 770 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €255 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Goudswaard kost zo’n €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Hiermee bespaar je pakweg €750 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Goudswaard (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Woning Goudswaard isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. De besparing komt neer op €1450 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Goudswaard. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3850)
€785
(€5350)
€1240
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€170
(€2350)
€385
(€3250)
Spouwmuur€385
(€1275)
€540
(€2400)
€910
(€3200)
HR++ glas€210
(€2975)
€280
(€3500)
€380
(€5400)
isolatie goudswaard 3267

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Goudswaard?

Waarom mijn woning in Goudswaard isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en geeft een besparing van €240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder lees je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Korendijk

Door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25% van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Goudswaard een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.korendijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Korendijk
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Goudswaard. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder creëer je een isolatieplan Goudswaard wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Goudswaard voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Goudswaard. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen