Isolatie Zuid-Beijerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zuid-Beijerland? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bodemisolatie en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Zuid-Beijerland. Je komt meer te weten over onderwerpen als vloerisolatie en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zuid-beijerland-3284

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder last van vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Zuid-Beijerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zuid-Beijerland is goed te betalen (vanaf ongeveer € 800 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1875 en het bespaart circa €265 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zuid-Beijerland kost +/- €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Het rendement is al snel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. De winst is om en nabij €810, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zuid-Beijerland (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Zuid-Beijerland isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Hieronder vind je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zuid-Beijerland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€645
(€5450)
€1230
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€200
(€1650)
€375
(€3450)
Spouwmuur€300
(€1750)
€430
(€2625)
€895
(€3450)
HR++ glas€250
(€2725)
€325
(€3475)
€425
(€5250)
isolatie zuid-beijerland 3284

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zuid-Beijerland?

Waarom mijn woning in Zuid-Beijerland isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Korendijk

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij een kwart van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zuid-Beijerland een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.korendijk.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Korendijk
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zuid-Beijerland. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Zuid-Beijerland wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zuid-Beijerland voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Zuid-Beijerland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen