Isolatie Nijverdal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nijverdal? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van muren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Nijverdal. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nijverdal-7441

 • Hoog rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder geluidsoverlast
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7441
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref jij de meest populaire stappen om een woning in Nijverdal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nijverdal is goedkoop (vanaf ongeveer € 990 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1600 en de besparing loopt op tot €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nijverdal kost gemiddeld €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Je profiteert van zo’n €990 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog meer alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nijverdal (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame samenleving? Woning Nijverdal isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 p/jaar. Op deze website calculeren we de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Nijverdal. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€755
(€6800)
€1000
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€290
(€2150)
€370
(€3600)
Spouwmuur€260
(€1525)
€470
(€2350)
€945
(€3175)
HR++ glas€195
(€2050)
€325
(€4125)
€400
(€4425)
isolatie nijverdal 7441

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Nijverdal?

Waarom mijn woning in Nijverdal isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en besparen tot €250 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hellendoorn

Door gebruik te maken van subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Nijverdal extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hellendoorn.nl voor de status in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hellendoorn
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nijverdal. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nijverdal wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nijverdal voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Nijverdal. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen