Isolatie Haarle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Haarle? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als muren isoleren en isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Haarle. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-haarle-7448

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7448
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina ontdek jij de meest interessante stappen om een woning in Haarle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Haarle kan erg voordelig (vanaf € 880 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €185 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €235, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Haarle kost gemiddeld €5150. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Daarmee bespaar je ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verschillende alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Haarle (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Haarle isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Haarle. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3150)
€875
(€5400)
€1200
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€205
(€2050)
€350
(€3600)
Spouwmuur€210
(€1750)
€570
(€2500)
€835
(€3125)
HR++ glas€195
(€2925)
€290
(€4050)
€445
(€5200)
isolatie haarle 7448

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Haarle?

Waarom mijn woning in Haarle isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en dat bespaart tot €235 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hellendoorn

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Haarle extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hellendoorn.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hellendoorn
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Haarle. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haarle wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Haarle voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Haarle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen