Isolatie Daarle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Daarle? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Daarle. Bijvoorbeeld thema’s als muren isoleren en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-daarle-7688

 • Lagere energienota
 • Een prettig leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7688
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref je de meest rendabele stappen om jullie woning in Daarle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Daarle is financieel toegankelijk (plusminus € 750 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €255, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Daarle kost plusminus €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €770 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Daarmee bespaar je zo’n €810, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer interessante vormen. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Daarle (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Daarle isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. Dat is dus al gauw €1475 per jaar. Op deze website check je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Daarle. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€795
(€5050)
€970
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€295
(€2200)
€370
(€3550)
Spouwmuur€380
(€750)
€490
(€2450)
€820
(€3175)
HR++ glas€225
(€2850)
€260
(€3875)
€400
(€5400)
isolatie daarle 7688

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Daarle?

Waarom mijn woning in Daarle isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en geeft een besparing van €275 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Praxis, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hellendoorn

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Daarle een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hellendoorn.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hellendoorn
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Daarle. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Daarle wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Daarle voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Daarle. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen