Isolatie Daarlerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Daarlerveen? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie Daarlerveen. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van binnenmuren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-daarlerveen-7687

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand check jij de meest rendabele manieren om een woning in Daarlerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Daarlerveen is aantrekkelijk (rond de € 860 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1675 en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, glaswol, steenwol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Daarlerveen kost plusminus €5900. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Dit levert op ongeveer €980 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Ook noemen we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Daarlerveen (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Daarlerveen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Daarlerveen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€795
(€4550)
€1030
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€190
(€1550)
€320
(€3200)
Spouwmuur€230
(€925)
€710
(€2150)
€910
(€3350)
HR++ glas€205
(€2950)
€340
(€3850)
€415
(€5400)
isolatie daarlerveen 7687

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Daarlerveen?

Waarom mijn woning in Daarlerveen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en dat levert gemiddeld op €235, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hellendoorn

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Daarlerveen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hellendoorn.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hellendoorn
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Daarlerveen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Daarlerveen wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Daarlerveen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Daarlerveen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen