Isolatie Oud Gastel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oud Gastel? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Oud Gastel. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oud-gastel-4751

 • Investering snel terugverdiend
 • Vocht absorberend vermogen
 • Verantwoorde investering
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4751
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek jij de meest interessante methodes om jouw woning in Oud Gastel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oud Gastel is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 880 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €2000 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oud Gastel kost +/- €4900. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Het voordeel is pakweg €770, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog meer alternatieve alternatieven. Hierna beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oud Gastel (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Oud Gastel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De besparing komt neer op €1375 per jaar. Onderstaand kijken we naar de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oud Gastel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3400)
€695
(€6300)
€1090
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€220
(€2050)
€340
(€3400)
Spouwmuur€305
(€975)
€650
(€2675)
€905
(€3225)
HR++ glas€250
(€2250)
€300
(€3275)
€350
(€4525)
isolatie oud-gastel 4751

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oud Gastel?

Waarom mijn woning in Oud Gastel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse klussen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Multimate, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Halderberge

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Oud Gastel extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.halderberge.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Halderberge
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oud Gastel. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Oud Gastel wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oud Gastel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Oud Gastel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen