Isolatie Stampersgat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Stampersgat? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Stampersgat. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van platte dak en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-stampersgat-4754

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4754
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Stampersgat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Stampersgat kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Stampersgat kost +/- €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Hiermee bespaar je plusminus €770, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we allerlei mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Stampersgat (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Stampersgat isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat is dus al gauw €1300 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Stampersgat. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€595
(€6300)
€1040
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€170
(€2000)
€375
(€3600)
Spouwmuur€335
(€1700)
€710
(€2475)
€830
(€3350)
HR++ glas€225
(€2450)
€260
(€3525)
€355
(€5000)
isolatie stampersgat 4754

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Stampersgat?

Waarom mijn woning in Stampersgat isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en dat levert gemiddeld op €285 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina tref je meer info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Formido, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Halderberge

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 20% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Stampersgat een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.halderberge.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Halderberge
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Stampersgat. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Stampersgat wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Stampersgat voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Stampersgat. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een gezond leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen