Isolatie Bosschenhoofd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bosschenhoofd? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van de zolder en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Bosschenhoofd. Dit kan gaan om items als de zolder isoleren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-bosschenhoofd-4744

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4744
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk je de interessantste methodes om een woning in Bosschenhoofd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bosschenhoofd kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 910 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen fluctueren rond de €2000 en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bosschenhoofd kost +/- €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1240. De besparing loopt op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12800. Daarmee bespaar je ongeveer €930, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog meer vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bosschenhoofd (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Woning Bosschenhoofd isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Bosschenhoofd. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€755
(€5550)
€980
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€225
(€2200)
€370
(€3050)
Spouwmuur€205
(€925)
€690
(€2425)
€895
(€3400)
HR++ glas€190
(€2350)
€310
(€4100)
€400
(€5225)
isolatie bosschenhoofd 4744

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bosschenhoofd?

Waarom mijn woning in Bosschenhoofd isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en dat bespaart tot €230 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna vind je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Halderberge

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Bosschenhoofd een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.halderberge.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Halderberge
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Bosschenhoofd. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Bosschenhoofd wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bosschenhoofd voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Bosschenhoofd. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen