Isolatie Hoeven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hoeven? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als dakisolatie en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Hoeven. Denk aan thema’s als buisisolatie en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoeven-4741

 • Supersnel terugverdient
 • Controle over de temperatuur
 • Duurzame investering
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4741
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Hoeven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoeven is goedkoop (vanaf zo’n € 800 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €190 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoeven kost ongeveer €5000. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Dit levert op zo’n €860 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoeven (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Hoeven isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hoeven. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€785
(€6500)
€1070
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€260
(€1950)
€310
(€2950)
Spouwmuur€300
(€950)
€720
(€2500)
€855
(€3175)
HR++ glas€250
(€2450)
€320
(€4175)
€360
(€5225)
isolatie hoeven 4741

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Hoeven?

Waarom mijn woning in Hoeven isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €220, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Halderberge

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Hoeven een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.halderberge.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Halderberge
Het is evident: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hoeven. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Hoeven wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Hoeven voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Hoeven. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen