Isolatie Muiden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Muiden? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over isolatie Muiden. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van binnenmuren en steenwol. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-muiden-1398

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder tocht in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Reductie geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1398
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de meest interessante manieren om jullie woning in Muiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Muiden is financieel toegankelijk (rond de € 890 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €205 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Muiden kost zo’n €4450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Het rendement is ongeveer €760 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we nog meer vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Muiden (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere samenleving? Woning Muiden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Muiden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€615
(€7050)
€1110
(€9050)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€250
(€2550)
€310
(€3100)
Spouwmuur€215
(€1425)
€680
(€2450)
€790
(€3100)
HR++ glas€250
(€1925)
€285
(€4300)
€440
(€5050)
isolatie muiden 1398

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Muiden?

Waarom mijn woning in Muiden isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Energiedirect en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gooise Meren

Mede door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Muiden een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gooisemeren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Gooise Meren
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Muiden. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Muiden wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Muiden voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Muiden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen