Isolatie Bussum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bussum? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Bussum. We gaan aan de slag met items als kieren dichten en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-bussum-1400

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Verantwoorde investering
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Bussum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bussum kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 740 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bussum kost je zo’n €4850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Daarmee bespaar je grofweg €980 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we allerlei populaire alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bussum (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Bussum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. Dat komt neer op €1050 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Bussum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4200)
€585
(€6050)
€1200
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€250
(€2100)
€315
(€3150)
Spouwmuur€315
(€1600)
€480
(€2725)
€930
(€3175)
HR++ glas€190
(€2000)
€315
(€3600)
€450
(€5350)
isolatie bussum 1400

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Bussum?

Waarom mijn woning in Bussum isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400, dat betekent een winst van 220 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder ontdek je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Hornbach, Multimate, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gooise Meren

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg een kwart van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Bussum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gooisemeren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gooise Meren
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bussum. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Bussum wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Bussum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Bussum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen