Isolatie Naarden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Naarden? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de spouw en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je diverse informatie over isolatie Naarden. We bespreken zaken als isolatie van de kruipruimte en EPS isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-naarden-1411

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1411
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina bekijk je de interessantste onderdelen om jouw woning in Naarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Naarden is voordeling (om en nabij de € 870 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1975 en het bespaart circa €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Naarden kost zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Je profiteert van plusminus €800 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we diverse rendabele vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Naarden (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Naarden isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 p/jaar. Onderstaand tref je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Naarden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€585
(€7100)
€1000
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€290
(€2600)
€355
(€3000)
Spouwmuur€350
(€1175)
€610
(€2675)
€920
(€3475)
HR++ glas€230
(€1975)
€330
(€3450)
€370
(€4775)
isolatie naarden 1411

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Naarden?

Waarom mijn woning in Naarden isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, dat betekent een winst van 215 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide acties als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Gooise Meren

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Naarden extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gooisemeren.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Gooise Meren
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Naarden. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Naarden wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Naarden voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Naarden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen