Isolatie Muiderberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Muiderberg? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Muiderberg. Dit kan gaan om zaken als de buitengevel isoleren en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-muiderberg-1399

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1399
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna lees jij de populairste onderdelen om je woning in Muiderberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Muiderberg kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 730 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €2000 en de winst ligt rond de €260 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Muiderberg kost ongeveer €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12400. Je profiteert van plusminus €880 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we meerdere mogelijke vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Muiderberg (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Woning Muiderberg isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 (jaarlijks). Hieronder komen we met de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Muiderberg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3200)
€865
(€7000)
€1200
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€270
(€1550)
€325
(€3100)
Spouwmuur€215
(€1125)
€670
(€2550)
€855
(€3200)
HR++ glas€230
(€2650)
€260
(€3100)
€410
(€4750)
isolatie muiderberg 1399

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Muiderberg?

Waarom mijn woning in Muiderberg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, dat betekent een winst van 255, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke acties als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna lees je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Formido, Karwei, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gooise Meren

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Muiderberg een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gooisemeren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gooise Meren
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Muiderberg. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Muiderberg wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Muiderberg voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Muiderberg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen